Ние от "За жената" обичаме кулинарните експерименти. Ето защо беше невъзможно да се подмине рецептата за такъв необичаен десерт . Въздушната баница с млечен пълнеж изненадва с оригиналната си технология на приготвяне. Един малък трик дава невероятни резултати. Кой е той? Нека разберем!
Преди да изпратите баницата (или млечният пай , каквото всъщност представлява) във фурната, разбитите яйца с мляко трябва да се изсипят между слоевете тесто. Тази смес напоява добре основата. В резултат на това има усещането, че не ядете тесто, а крем с безумно деликатна текстура .
Класическата рецепта не включва захар. Ако искате да направите баницата по-сладка, препоръчваме да добавите малко кондензирано мляко или плодово пюре към млечната смес. Така вкусът ще се получи още по-интересен!
Баница с млечен пълнеж
Продукти:
7 гр. сол
350 мл вода
550 гр.
4 яйца
350 мл прясно мляко
1 с.л. царевично нишесте
90 гр. масло
Приготвяне:
Във вода се разреждат 0,5 ч.л. сол. Добавете пшенично брашно и омесете гладко тесто. Поставете го в дълбок съд и го покрийте със стреч фолио. Оставете за 20 минути.
Разточете тестото. Разделете го на две части. Разточете първото парче на кръгла кора, малко по-голяма от размера на формата, в която ще печете пая. Намажете го със 75 г омекнало масло. Поръсете с грис. Изсипете тестото в намаслена тавичка, като оформите борд.
След това разточете втората част от тестото. Поставете го отгоре, като също прищипете краищата, но не до самия край. В отделна купа разбийте яйцата с 2 щипки сол и прясното мляко.
Повдигнете леко ръба на горния пласт тесто и изсипете получената смес. Прищипете внимателно краищата.
Намажете баницата с размекнато масло. Пъхнете я във фурната, предварително загрята до 180 градуса, за 40 минути.
Апетитната млечна баница е готова! Изчакайте да изстине малко.
След това нарежете десерта на порции, поръсете го с пудра захар, украсете с листа мента и сервирайте.
Невероятно вкусно е!