Най-добрият органичен тор за ягоди . Ще имате пълни кошници с големи и сладки плодове!
Сладките и ароматни ягоди от градината са най-доброто здравословно освежаване в топлите дни.
Въпреки това, за да се постигне богата реколта, е необходимо да се погрижите добре за ягодите сега.
Ние ще ви посъветваме как да го направите.
Следвайте тези препоръки и ще имате и ягоди за раздаване.
Ягодите от градината обикновено са много по-ароматни и по-сладки от ягодите от супермаркета.
Тези растения са многогодишни, така че ако се грижите добре за тях, те ще дават плодове всяка година.
Можете да отглеждате ягоди в лехи, цветни лехи или дори в саксии.
Снимка: pixabay
Те обаче се нуждаят от 6 до 10 часа слънчева светлина, така че изберете слънчево място за отглеждане на ягоди.
Ягодите също трябва да се торят редовно.
Можете да използвате например градински компост.
Снимка: pixabay
Имайте предвид също, че ягодите са добър съсед на чесъна.
Ако засадите чесън до ягодите, ще ги предпазите от вредители.
Направете дупките за засаждане на ягоди достатъчно дълбоки и широки, за да поберат цялата коренова система.
Снимка: pixabay
Въпреки това, не ги засаждайте твърде дълбоко.
Корените трябва да бъдат покрити с пръст, но листата трябва да са точно над повърхността на почвата.
Много е важно да не заравяте основата, от която растат листата, тъй като може да започне да гние.
Снимка: pixabay
Листата, цветовете и плодовете трябва да бъдат изложени на светлина и чист въздух.
Ягодите трябва да се поливат добре, особено в първите няколко дни, докато са добре вкоренени и при сухо време.
Влагата също е изключително важна поради плитките корени.
Ягодовите растения се нуждаят от много вода, особено когато се развиват пъпки и се образуват плодове.
Дръжте лехите с ягоди мулчирани, за да запазите влагата и да ограничите растежа на плевелите.
Снимка: pixabay
Всеки тип мулч ще върши работа – черна пластмаса, борова кора, дървени стърготини, листа или слама.
За да направите отличен органичен тор за вашите ягоди, следвайте тези стъпки.
Имаме нужда от:
- 1 картоф
- 1 морков
- 1 литър гореща вода
- 5 литра вода
Процедура:
Картофите и морковите се настъргват на ситно ренде.
Снимка: pixabay
След това двете съставки се заливат с гореща вода.
Оставете да престои 24 часа и след това отцедете.
Разредете с 5 литра вода.
Този тор е богат на калий, който подпомага развитието и отварянето на цветовете, успешното опрашване и образуването на плодове.
Ягодите ще бъдат по-красиви и по-вкусни.
Снимка: pixabay