Една от любимите ми рецепти! Аз наистина обичам тиквички, затова опитах огромен брой варианти за приготвянето им, но именно тези мариновани тиквички станаха любимите ми. Предимството на рецептата е, че не е нужно да миете много съдове, защото зеленчуците се мариноват в плик. А най-хубавата част е, че след половин час вече можете да ги опитате!
Тиквичките са пикантни , хрупкави, леко лютички. Приличат малко на кисели краставички, но са по-хрупкави и свежи от тях. Съветвам ви да опитате, защото е наистина вкусно!
Ето рецептата за бързи мариновани тиквички в плик
Мариновани тиквички в плик
Продукти:
2 тиквички
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 ч.л.
копър на вткус
1 ч.л. сол
1-1,5 ч.л. ябълков оцет (може да се замени с обикновен 6% или лимонов сок)
1/2 ч.л. захар или мед
1-2 с.л. слънчогледово олио
сладък или пикантен червен пипер по ваш вкус
Приготвяне:
Нарежете тиквичките на кръгчета или на такива къдрави пръстени, като моите. Дебелината на кръговете трябва да бъде около 3 милиметра. Сложете ги в тесен плик.
Нарежете лука на полумесеци, накълцайте ситно копъра и чесъна.
Пъхнете всичко при тиквичките.
Към зеленчуците добавете всички изброени по-горе подправки и добавки. Последно изсипете всички течни продукти.
Вържете плика плътно или го затворете със специална щипка, ако имате такава като моята. Обърнете го няколко пъти, така че всички съставки да се смесят хубаво, а маринатата да се разпредели равномерно.
Поставете пакета с тиквички за половин час в хладилника. След 30 минути можете да сервирате, но можете да го подържите и по-дълго - става още по-вкусно!