Маята се разтваря в топлите вода и мляко със захарта. Оставя се да втаса.
Прибавят се олиото, солта и брашното - постепенно, т.к. може да е необходимо по-малко или повече от посоченото количество брашно.
Меси се, докато се получи средно меко тесто, което не залепва по ръцете.
С тестото се работи веднага. Разделя се на 2 части. От всяка част се правят по 5 топки. Разточват се на тънка кора и отгоре се настъргва замразеният маргарин. Отгоре се покрива с втората кора.
Маргаринът се разделя на 8 части, т.к. от петте, подредени една върху друга кори, последната не се маже с маргарин.
По същия начин се приготвят и другите 5 топки от тестото.
От всяка голяма кора се разточва по-тънка, която се нарязва на 16 триъгълника. Навиват се не много стегнато на кифлички. Намазват се с яйце и се поръсват със сусам.
Пекат се веднага, но може и да се оставят да втасат леко преди печенето.
Печенето е на 220 градуса за около 15 минути.
Може да поставите в кифличките плънка по желание - например сирене или кашкавал.
Изумително вкусни кифлички
14 Февруари 2015
121271
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари