Мислите, че алуминият е сигурен, нали?
Ако нещо не е безопасно, предполагаме, че то няма да присъства във вода, храна или предмети, които използваме всеки ден.
До сега сигурно сте научили, че това не работи по този начин.
Отравянето с алуминий е сериозен проблем в днешния свят, с оглед на това, че се намира във всичко, което ядем и използваме. Поради това защитете семейството си с тези съвети.
Когато тялото е подложено на много повече алуминий, той започва да се натрупва в тялото.
Въпреки че човешкото тяло доста ефективно почиства токсините и тежките метали, но даже и най-здравословният организъм има своите граници.
Ранни признаци на отравяне с алуминиий включват мускулна слабост, болки в костите, гърчове, объркване. Ако децата страдат от алуминиева токсичност, тя би могла да се прояви със забавен растеж и развитие.
Сериозни проблеми могат да бъдат причинени от алуминия, в това число и заболявания на мозъка, нервната система, анемия и проблеми с белите дробове. Едно проучване за изследване на околната среда показва, че ембрионите, които са били изложени на алуминий са развили аномалии и дефекти.
Алуминият е метал, който непрекъснато би могъл да се намери и в земната кора. Въпреки това, тялото няма физиологична нужда от алуминий. Може би се чудите защо се намира в много от това, което ядем, докосваме или дишаме, дори и в много лекарства.
Ако консумирате много аспирин, лекарства с рецепта или мултивитамини, се излагате на риск от алуминиево отравяне. Освен това консумирате алуминий всеки път, когато ядете. Много чинии са изработени от алуминий.
По време на процеса на готвене и съхранение, металът прониква в храната. Ако сте близо или работите в мина, ежедневно вдишвате алуминий. Това е още по-опасно, защото по този начин попада в организма чрез кожата.
Защитете се от токсичността на алуминия
Вашето тяло би могло да преработи алуминий, но единствено в малки количества. Въпреки това е необходимо да се избягва. При закупуване на съдове и хранителни продукти, изберете такива, които не съдържат алуминий. Ако използвате алуминиеви съдове, заменете ги със съдове от чугун.
Не само, че е по-добре за вас, но това може да направи и храната по-вкусна. Винаги, когато е възможно, избягвайте обработени и пакетирани храни. Много производители използват алуминия като консервант в храните. Гответе прясна храна или яжте само пресни зеленчуци.
Ограничете приема на алуминий в организма до най-ниско ниво, за да предпазите себе си и семейството си.
Източник: bukvar.net