Изчезва първо от масата-Мързеливото пълнено зеле вече се приготвя във фурна
2 Ноември 2021
7348
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Съставки:
- кайма - 1 кг;
- зеле - 500 г;
- лук - 1 глава.;
- ориз - 100 г;
- сол, черен пипер, билки.
За да приготвите соса ви трябва:
- масло - 50 г;
- олио - 2 супени лъжици;
- лук и моркови
- чесън - 4 скилидки;
- домати в собствен сос - 400 г;
- сол, пипер;
- захар - 1 чаена лъжичка;
- заквасена сметана - 300 г;
- брашно - 1 супена лъжица;
- топла вода - 100 мл.
Процес на готвене:
- Към каймата добавете накълцано зеле, лук, нарязан чесън, сварен до омекване и охладен ориз. Сол и черен пипер, добавете подправки и билки.
- Намажете тава за печене с олио.
- Оформете кюфтета и разпределете върху тава за печене. От този обем продукти получавам 20 бр.
- За соса смесете олиото и маслото в тиган, запържете кубчетата лук и настърганите моркови, накрая добавете чесъна.
- Добавете домати или доматено пюре, добавете захар, подправки, задушете за няколко минути.
- Смесете заквасената сметана с брашното и изсипете в соса, разбъркайте до гладкост и оставете да къкри за 1 минута.
- Изсипете соса в зеленчуците, разбъркайте и налейте гореща вода, разбъркайте и загрейте соса, без да кипва.
- Изсипете соса върху кюфтета, покрийте формата с фолио и печете на 200 градуса за около 40 минути.
- Отстранете фолиото и печете още 30 минути.
Добър апетит!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари