Изядох 3 парчета, преди да разбера какво е! А дори не обичам черен дроб. Е, това е по-крехко от пържола, а вкусът - ммм!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Изядох 3 парчета, преди да разбера какво е! А дори не обичам черен дроб. Е, това е по-крехко от пържола, а вкусът - ммм!
Изядох 3 парчета, преди да разбера какво е! А дори не обичам черен дроб. Е, това е по-крехко от...
1426637
Изядох 3 парчета, преди да разбера какво е! А дори не обичам черен дроб. Е, това е по-крехко от пържола, а вкусът - ммм!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Черният дроб  - субпродукт с изключително висока хранителна стойност. Той е чудесна алтернатива на месо и дори в някои случаи го превъзхожда в вкус и хранителни качества. Пресният говежд или телешки  черен дроб е достъпно и популярно средство за повишаване на нивото на хемоглобина в кръвта.

Днес сме ви приготвили рецепта за истински деликатес. Дори и да не обичате дроб, щом го опитате, ще промените мнението си!

пържен черен дроб

 

Как да изпържим правилно черния дроб

СЪСТАВКИ:

  • 600 гр.
телешки  черен дроб
  • 1 яйце
  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 0.5 ч.л. сода
  • 1 глава лук
  • растително масло за пържене
  • царевично брашно за паниране
  • ПРИГОТВЯНЕ:

    1. Измияте черния дроб, подсушете го, отстранете жилките и нарежете на големи парчета.
      как се пържи черен дроб
    2. Пригответе маринатата: в купа разбийте яйцето със солта, захарта, содата за хляб и чесъна, прекаран през преса. Залейте с получената смес парчетата дроб и оставете да се маринова за около 2 часа в хладилника, а най-добре - за цялата нощ.
      марината за черен дроб
    3. Обелете и нарежете на полумесеци   лука, след което го запържете в малко количество растително масло. Извадете върху плоча или дъска.
      пържен лук
    4. Оваляйте всяко парче черен дроб в царевично брашно и поставете в загретия тиган от лука. Долейте малко олио и изпържете от двете страни до златисто-кафяво (в продължение на 3 минути от всяка страна).
      как се пържи черен дроб
    5. Когато черният дроб е равномерно изпържен, поръсете го с пържения лук, разбъркайте, покрийте с капак и оставете на слаб огън за още 5 минути. Проверете готовността, като разрежете едно парче. Ако няма розово вътре - значи е готово!
      пържен говежд черен дроб

    Всяко парче се топи в устата - мек, деликатен, ароматен, с уникална хрупкава коричка... 

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft