Изядоха и трохите - толкова бяха вкусни! Утре ще ги правя пак - и без това стават за 20 минути!
6 Август 2016
2600545
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Може и навън да е топло, но на тези пукхави питчици никой не може да устои! Толкова са вкусни, че винаги се омитат до последната трошичка! Освен това са супер бързи - 20 минути и са готови!
Продукти:
1 чаша вода
1 с.л. захар
3 с.л.
олио
1/4 ч.л. сол
10 гр. суха мая
3 чаши брашно
3 скилидки чесън
Приготвяне:
- Смесете олиото, захарта, солта, маята и брашното в отделна купа.
- Омесете еластично тесто, като добавяте по малко от топлата вода. Бъркайте с дървена лъжица, а когато стане по-гъсто - доомесете на ръка.
- От тестото оформете топки с размерите на малка ябълка.
- Сложете ги в тавичка, намазана с олио, на разстояние една от друга.
- Покрийте тавата с кърпа. Оставете тестото на топло място за около 5 минути.
- Пъхнете питките в предварително загрята на 180 градуса фурна. Проверете готовността с дървено шишче.
- След това намажете отгоре още горещите питки с счуканите скилидки чесън.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари