Нападаме ги още врели, направо от тигана! Имам си малък трик, който прави кюфтетата винаги сочни:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Нападаме ги още врели, направо от тигана! Имам си малък трик, който прави кюфтетата винаги сочни:
Нападаме ги още врели, направо от тигана! Имам си малък трик, който прави кюфтетата винаги сочни:
16481
Източник: За Жената
Нападаме ги още врели, направо от тигана! Имам си малък трик, който прави кюфтетата винаги сочни:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всеки път, когато имам семейно тържество, гостите ме молят да им приготвя тези вкусни кюфтета. Тайната на тяхната сочност е в един малък трик, който ще ви разкрия в процеса на готвене.

Правят се от всякакъв вид кайма и винаги пожънват колосален успех сред гостите. Изчезват от масата толкова бързо, че понякога дори нямам време да ги подредя както трябва!

Ето как приготвям моите супер Сочни домашни кюфтета :

Сочни домашни кюфтета

Продукти:

  • 500 гр. пилешка кайма
  • 1 яйце
  • 1 голяма глава лук (100 гр.)
  • 2-3 скилидки чесън
  • 100 гр. хляб без кората (+ прясно мляко)
  • 1 с.л. заквасена сметана
  • 50 гр. замразено краве масло
  • сол и черен пипер на вкус
  • панировъчни трохи (галета)

Приготвяне:

Първо вземам бял хляб и отрязвам корите. Оставям корите за галета, а средата накисвам в мляко.

хляб в мляко

Снимка: Pinterest

През това време приготвям лука: за 500 грама кайма вземете около 100 грама лук. Нарязвам лука в блендер заедно с 2-3 скилидки чесън, тъй като детето ми не обича да усеща парченца лук в храната си.

лук в блендер

Снимка: Pinterest

Изцеждам излишната течност от хляба, добавям го в блендера и превръщам в паста.

Добавям тази смес към каймата, пилешка в моя случай, добавям лъжица заквасена сметана, счупвам там едно яйце, прибавям сол, черен пипер и, ако искате, добавете любимите си подправки. Разбърквам всичко старателно. Консистенцията е доста мека.

хляб в каймата

Снимка: Pinterest

Сега важният момент, който прави кюфтетата особено сочни - добавям замразено масло, настъргано на едро ренде. Това е моят малък трик.

Докато тиганът се загрява, оформям кюфтетата. Слагам една супена лъжица кайма в дланта си, овалвам я в галета и оформям кюфтето.

кюфтета в тигана

Снимка: Pinterest

Запържете ги в тиган до златисто кафяво от всяка страна на умерен огън за около 4 минути от всяка страна. Не използвам капак, за да съм сигурна, че кюфтетата са добре изпечени.

Поставете готовите кюфтета върху хартиена кърпа, за да отстраните излишната мазнина.

пържено кюфтеа

Снимка: Pinterest

Получават се невероятно апетитни и сочни кюфтенца, които чудесно допълват всеки обяд или вечеря.

сочни кюфтета в купа

Снимка: Pinterest

Не забравяйте да споделите в коментарите как ви харесва рецептата или да ни кажете вашите тайни за приготвяне на перфектни кюфтета. 

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft