Кората на филиите се изрязва и те се препичат на грил или фурна до зачервяване. Корите на хляба също се препичат, след което се стриват на трохи.
От водата и захарта се сварява захарен сироп (не много гъст) и се ароматизира с ванилията.
Запечените филийки се редят на един пласт в подходяща тавичка, като преди това се накисват за кратко в сиропа (но без да се разпадат). Отгоре се наръсват част от натрошените ядки и част от хлебните трохи. По желание може да се поръси и с канела, плодове от сладко и пр. - според предпочитанията. Върху плънката се реди втори пласт напоен в сиропа хляб. Останалото количество сироп се излива равномерно върху сладкиша. Най-отгоре се украсява с остатъка от ядките и хлебните трохи или по желание - със сметана, разтопен шоколад и пр.
Икономичен кейк
6 Февруари 2014
18012
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари