Има го във всяка кухня, но само 4 от 10 домакини го използват на 100%! Ето на какво е способен този уред:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Има го във всяка кухня, но само 4 от 10 домакини го използват на 100%! Ето на какво е способен този уред:
26540
Снимков материал: pixabay.com
Има го във всяка кухня, но само 4 от 10 домакини го използват на 100%! Ето на какво е способен този уред:

Кухнята на всяка домакиня изобилства с какви ли не уреди и приспособления. Малко от тях, обаче, имат само една област на ползване. Например, обикновената гъба за измиване на съдове може да помогне на един запален градинар да покълне семена, а на любителите-шивачи да държат иглите на правилното място. 

Днес ще поговорим за още едно нещо от първа необходимост в кухнята -  белачката за зеленчуци . От името става ясно, че това е устройство за белене на кожата от зеленчуците и плодовете. Специалният дизайн на устройството с остър нож позволява икономично отстраняване на горния слой, по-удобно и по-бързо е да се работи с него, отколкото с обикновен нож.

белачка за картофи

Белачките за зеленчуци имат най-различни модификации, но най-популярен е Y-образният модел, изобретен, между другото, през 1947 г. Оказва се, че този познат уред крие много тайни. Нека бързо да разберем най-интересното!

Как да използвате на 100% белачката за зеленчуци

  1. Нарежете лука на пръстени
    Бързо и спретнато. Жалко само, че не е без сълзи ...
    лук на жулиени
  2. Фино нарязване на зеле
    Тънко нарязаното зеле изглежда по-привлекателно и се готви 2 пъти по-бързо.
    тънко нарязано зеле
  3. Направете тънки филийки от тиквичките
    За апетитни зеленчукови рулца или оригинално поднесена салата с цветя от тиквичка (може и краставица) - вариантите са много.
    тиквички на жулиени
  4. Пригответе зеленчуците за сушене
    Когато са с еднаква дебелина, почистените зеленчуци и плодове се сушат много по-бързо и по-равномерно. Особено, ако говорим за целина или корен от магданоз, морков.
    сушени зеленчуци
  5. Естетично нарязано авокадо
    Искате ли да повторите шедьоврите от Инстаграм с тънки парчета авокадо? Ето - токова е лесно! А сега имате и необходимия инструмент.
    авокадо на жулиени
  6. Нарежете лесно и тънко портокаловата кора
    Не ви е необходим специален нож за кората на цитрусите, ако разполагате със зеленчукобелачка.
    лесно белене на портокал
  7. Направете шоколадови стърготини за миг
    Вашите десерти ще бъдат шедьоври!
    лесни шоколадови стърготини
  8. Нарежете твърдото сирене/кашкавал
    За някои видове сирене, например пармезан или норвежкото сирене brunost, зеленчукобелачката е единственото решение.
    тънко рязане на твърдо сирене
  9. Нарежете ябълките, за да украсите неповторимо сладкиша.
    Всеки ще се се разтопи пред така украсен десерт. Между другото, тази красота е доста лесно да се направи с помощта на белачката за зеленчуци и плодове.
    ябълки на тънки резени
  10. Най-тъничките и еднакви резени колбас
    По-удобен инструмент за рязане няма да намерите!
    тънки резени салам

А вие за какво използвате тази полезна вещ в кухнята? Приятели, моля споделете!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft