Мойте Рецепти
Приготвя се сместа за заливката от 350 мл вода, 100 мл олио и сол.
Сместа се оставя да заври, след което се сваля настрана, за да изстине малко.
Към нея се добавя бакпулверът още докато е топла.
Корите се разопаковат.
Дъното на тавата се маже с маргарин.
Отгоре се подрежда една кора, а след това още една върху нея.
Поръсва се с горната смес.
Краищата на корите трябва да висят извън тавата.
Върху напръсканата кора се нареждат още три кори наведнъж, като се нагъват, за да се поберат в тавичката.
Над тях се поръсва натрошеното сирене и пак се пръска с течността.
Процедурата се повтаря, докато свършат всички кори.
Накрая се приключва с последните две кори.
Поръсват се добре с течността и с ръце внимателно се притискат корите по ръба на тавата.
Висящите отвън кори се обръщат навътре и хубаво се намазват с останалата течност.
Бюрекът се пече в предварително загрята фурна около 20 минути.
След това се обръща от другата страна и се оставя да се зачерви хубаво.
Щом се извади от фурната, се оставя в покой за още 5 минути, покрит с кърпа.
Нарязва се и се поднася.