Тази рецепта ще се превърне в една от любимите ви, тъй като е отлична гарнитура към всякакви месни ястия, но може да бъде и самостоятелно ястие. Чушки в сос, няма нищо по-хубаво, когато дойде зимата. Когато не знам какво да приготвя, тази рецепта винаги е първият ми вариант.
Можете да приготвите ястието и с вече изпечени чушки, които сте поставили във фризера. Със замразени и вече изпечени чушки можете да направите следното: обелете ги и ги запържете малко в олио (когато са размразени), след което добавете пълномаслено сирене (или на вкус) и малко сметана.
Оставете да къкри още няколко минути, много е вкусно..., споделя читател. За оригиналната рецепта за чушки в бял сос са ви необходими:
Най-вкусните Пържени чушки в бял сос
Продукти:
червени чушки (количество по желание)
200 мл готварска сметана (неутрална)
3 скилидки чесън
сол
черен пипер
кубче масло
Приготвяне:
Измийте добре чушките, след което ги избършете с чиста кърпа. Загрейте олио в тиган (колкото да се покрие повърхността) и чак тогава наредете чушките една до друга. Пържат се на средна температура, като се обръщат от време на време от всички страни, като се внимава да не загорят.
В друг тиган поставете кубче масло и изчакайте да се разтопи. Нарежете скилидките чесън на ситно, след което ги добавете да се запържат в разтопеното на ниска температура масло. Някъде към края, когато чесънът е омекнал, добавете неутралната сметана и разбъркайте.
Чушките са готови след 10 минути, тогава ги добавете към соса от сметана и чесън, и оставете да "покъкри" още малко, след което свалете от котлона. Добавете сол и черен пипер, ако чушките не са вече овкусени.