Има сигурно 10 рецепти за Наполеон, но тази е най-вкусната: Даже фурната не включвам, супер лесно е

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Има сигурно 10 рецепти за Наполеон, но тази е най-вкусната: Даже фурната не включвам, супер лесно е
Има сигурно 10 рецепти за Наполеон, но тази е най-вкусната: Даже фурната не включвам, супер лесно е
6388
Има сигурно 10 рецепти за Наполеон, но тази е най-вкусната: Даже фурната не включвам, супер лесно е
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Смята се, че самият Наполеон Бонапарт може да стои зад създаването на торта Наполеон. Тази връзка поражда много дискусии и версии.

Според една хипотеза френският император може да е поставил основите на този десерт, като същевременно има политически мотиви.

Изследванията през 20 век обаче опровергаха тази теория, разкривайки, че всъщност десертът е кръстен на сладкар на име Наполеон и няма пряка връзка с историческата личност, освен името.

Днес ви предлагаме да направим един нов вариант на прочутия Наполеон, а именно Торта Наполеон в тиган .

Торта Наполеон в тиган

Продукти:

  • 2 яйца
  • 150 гр. захар
  • 15 гр. ванилена захар 
  • 50 гр. царевично нишесте
  • 600 мл прясно мляко
  • 100 гр. масло

Приготвяне:

Започваме с крема: в тенджера се разбиват яйцата със захарта, ваниловата захар и нишестето. Добавете млякото и разбъркайте. Оставете да заври на умерен огън, след това изсипете в купа, покрийте плътно с прозрачно фолио и охладете в хладилника.

Наполеон в тиган

За да направите тестото, разтрийте студеното масло в брашното. В друга купа смесете яйцето, солта, оцета, растителното масло и водата до гладка смес, след което добавете към брашното. Замесете тестото, направете го бързо, за да остане студено.

тесто за НАполеон

На поръсена с брашно маса оформете от тестото „колбас“ и го разделете на 6 части. Всяка част разточете на кръг с диаметър 22 см, изрежете кръг, който да пасне на дъното на тигана.

Кората се поставя в сух, горещ тиган и се запържва покрита на силен огън по 1-2 минути от всяка страна.

кора на тиган

След това я оставете покрита да се охлади за 1-2 минути, като изключите котлона.

За крема разбийте маслото на пухкав крем и постепенно разбъркайте в основата на крема до гладкост.

крем Наполеон

Сглобяване на тортата: сложете блата на дъното на ринга, покрийте го с пласт крем, отгоре наредете следващия блат, като повторите процедурата до изчерпване на продуктите.

сглобяване Наполеон

Покрийте тортата отгоре и отстрани плътно с крем.

торта Наполеон крем

Украсете тортата с трохи и бадемови листенца.

бадемови листенца

торта Наполеон парче

Накрая сложете тортата в хладилника за 3 часа, за да попие хубаво крема.

Да ви е сладко!

 

Редакция: екип "За Жената"

Заглавна снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft