Има хиляда и един начини за приготвяне на тиквички . Този зеленчук е особено добър дори в края на сезона и винаги изненадва със своя вкус, аромат и външен вид. Изглежда, че можете да го комбинирате с почти всичко- други зеленчуци, подправки, месо - всеки път се получава нещо ново и дори по-оригинално. За мен лично най-любимото ми ястие е шишче от тиквички , което можете да готвите дори и във фурната.
В тандем с тиквички работи каймата. Зеленчукът и свинско месо се смесват, за да осигурят невероятен и неповторим вкус. Добавете към пълнеж от заквасена сметана и настърган кашкавал - и просто не можете да се откъснете ... Пригответе шишчета от тиквички във фурната и се наслаждавайте!
съставки
тиквички 2 броя
кашкавал 50 g
сол на вкус
Заквасена сметана 4 супени лъжици
Пшенично брашно 2 супени лъжици
Мляно свинско месо или телешко (може и смес) 350 g
лук 1 брой
картофи 1 брой
пипер на вкус
подправки по ваш вкус на вкус
Слънчогледово масло 1 супена лъжица
подготовка
Накиснете шишовете във вода.
Смесете мляното месо с нарязания лук. Добавете сол, черен пипер, подправки на вкус.
Настържете обелените сурови картофи на финно ренде и добавете към каймата. Разбийте пълнежа и оставете настрана.
Тиквичките се нарязват на филийки с дебелина 1 cm.
Направете от каймата топки с размер на орех и ги оваляйте в брашно.
Направете шишовете, нанизвате тиквичка, кайма, тиквички и кайма отново на шиш, запълвайки шишчето по цялата му дължина.
намажете шишчето с олио и поставете в тавичка. Намажете ги със заквасена сметана и поръсете с настърган кашкавал
Покрийте шишчета с фолио и печете 35 минути на 200 ° С. Отстранете фолиото и печете тиквичките с месо още 10 минути.
Фактът, че ястието може да се приготви във фурната, дава отлична възможност за маневриране: зеленчуците се нарязват на филийки и се замразяват - можете да си приготвите така през цялата година. Сега знаете как да печете тиквички вкусно във фурната. Споделете идеята с другите!