Първата асоциация с какаото е вкусната и приятно ухаеща напитка. Редовно употребяващите какао обаче са малко, но то е истинско съкровище от минерали. При консумация на какао се стимулира микроциркулацията, което позволява по-добро снабдяване с хранителни вещества и кислород, което повишава плътността на дермата – средния слой на кожата, а това от своя страна придава еластичност и стегнатост.
Според проучвания, флавоноидите в какаото могат да подобрят нивото на азотен оксид, газ, който може да допринесе за отпускане на кръвоносните съдове и намаляване на високото кръвно налягане. Какаото може да допринесе за намаляване на риска от сърдечен удар и инсулт.
Освен това, освен понижаването на кръвното налягане, причината за този ефект на какаото е понижаващият му ефект по отношение на „лошия” LDL холестерол в кръвта.
Какао и мед при анемия - рецепта
Необходими съставки:
- 250 мл вода
- 2 ч. л.
Начин на приготвяне:
Сварете водата, добавете какаото и разбъркайте.
След като течността шупне (също като кафето), изсипете в чаша и изчакайте малко да изстине. Добавете чаена лъжичка мед към какаото. Консумирайте тази смес всеки ден, за да излекувате анемията и да подобрите желязото в организма.