Имам баялдъ

вход през zajenata.bg
Имам баялдъ
admin
Добавена от: admin
26020
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 патладжана
2 глави лук, нарязани на тънки полумесеци
3 скилидки чесън, ситно нарязани или счукани
2 червени чушки, нарязани на продълговати парчета
1 домат, ситно нарязан
сол и черен пипер
ситно нарязан магданоз

Обелете патладжаните на ивици (като на снимката).


Посолете ги и оставете за 30 минути да се отцедят от горчивата течност. През това време направете плънката. В тенджерка загрейте олиото. В него пуснете лука и чушките да се запържат и омекотена. Добавете доматите, магданоза, чесъна и подправете със сол и пипер. Патладжаните избършете с кухненска хартия, намажете леко със зехтин и ги запържете от двете страни, докато получите красив златист цвят.


С лъжица извадете част от месото на патладжаните, не цялото, нарежете го на ситно и го поставете в плънката. Разпределете плънката равномерно във всички патладжани.


Подредете ги в тава за печене, намазана с масло, и печете във фурна, загрята на180 градуса около 30 минути, докато патладжаните са напълно готови. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft