Тази македонска баница е нещо наистина уникално
Предлагаме ви рецептата за македонска баница. Ще ядете и пръстите ще си облизвате.
Лесна, икономична и уникално вкусна е тази македонска баница
Трябват ни един пакет кори за баница, пет яйца, 300 грама сирене, 200 грама газирана вода, един бакпулвер, олио.
Първо е необходимо да си накъсаме корите на тънки ивички. След това си разбиваме яйцата и прибавяме бакпулвера, олиото, натрошеното сирене и газираната вода към тях.
Корите за баница ги разделяме лента по лента и ги поставяме на 3-4 пъти в съда с яйцата. Взимаме си после една тава и я намасляваме, а после леко я посипваме с брашно.
Сместа с корите я прехвърляме цялата в тавата и я пъхаме във фурната, която е предварително затоплена на 180 градуса. Баницата се пече за около 40-50 минутки, докато не стане напълно готова за консумация.
Тази македонска баница е различна с това, че наистина се прави експресно. Няма редене, няма чудо. Както вече разбрахте, корите се накъсват и се смесват с останалите продукти. Изсипваме накрая всичко заедно в тавата и готово.
А за крайния резултат няма и дума да издумаме. Сами ще видите какво чудо става и как се топи в устата като масълце тази чудесия. Страхотна е за сутрешна закуска, пък и за следобедно похапване на дечурлята.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!