Имам ли малко извара и няколко минути, винаги ги готвя вместо банички. Цялото семейство е пристрастено към тези вкусотии:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Имам ли малко извара и няколко минути, винаги ги готвя вместо банички. Цялото семейство е пристрастено към тези вкусотии:
Имам ли малко извара и няколко минути, винаги ги готвя вместо банички. Цялото семейство е...
3905
Източник: За Жената
Имам ли малко извара и няколко минути, винаги ги готвя вместо банички. Цялото семейство е пристрастено към тези вкусотии:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обикновени понички с извара за закуска или лека закуска. Тази рецепта е истинска находка, защото е не само проста, но и направена от лесно достъпни съставки.

Меките понички са перфектното допълнение към кафе (или чай) и са толкова вкусни, че ще бъдат ометени от масата за нула време! Когато нямате време за сложно печене, тази рецепта ще бъде истинско спасение. Поничките са ароматни, със златиста коричка. Не пропускайте да ги опитате, няма да ви оставят безразлични!

Меки понички с извара

Продукти:

  • 250 гр. извара
  • 60 гр. захар
  • 250 гр. брашно
  • 2 яйца
  • 2 с.л. олио
  • 1 пак. ванилена захар (10 гр.)
  • 1 пак. бакпулвер (10 гр.)
  • сол

Приготвяне:

Да започнем с основното... Вземете дълбока купа и счупете две яйца в нея.

Нека добавим малко сол.

Добавете 60 грама захар и разбъркайте с бъркалка до хомогенност.

яйца със захар

Добавете 10 грама ванилова захар.

Добавете 250 грама извара и разбъркайте добре до гладкост. Ако изварата е едра, може да я претриете през сито.

смес с извара

извара в тестото

След това добавете две супени лъжици растително масло към сместа.

смес с извара

В сместа постепенно пресейте 250 грама брашно.

брашно в тестото

Добавете брашното на части, като разбърквате внимателно.

Пресяваме и 10 грама бакпулвер и смесваме с брашното.

Когато тестото стане твърде тежко за месене в купата, продължете да го месите на масата. Този процес ще отнеме само няколко минути.

тесто за понички

От готовото тесто оформяме “колбас” и го нарязваме на парчета, аз го разделих на 12 равни части.

парчета тесто

Всяко парче оформяме на топка.

Поставете топките върху тава, покрита с хартия за печене или, като моята, върху подложка за печене.

топчета с извара

топчета тесто в тава

Разбийте единия жълтък с вилица.

Добавете половин супена лъжица мляко или сметана и разбъркайте добре.

сметана с яйце

С тази смес намажете горната част на всяка поничка.

понички с яйце

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути.

меки понички с пудра захар

Готовите поничка поръсете с пудра захар.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft