Вкусни домашни кроасани по проста рецепта. Изключително са лесни - тестото се меси за 5 минути, а резултатът е отличен.
Ето необходимите продукти за Най-лесните домашни кроасани :
Най-лесните домашни кроасани
Продукти:
500 г обикновено брашно
250 мл вода
1 с.л. масло или свинска мас
2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
21 г мая
Приготвяне:
Захванете маята в малко хладка вода със захар.
Оставете маята да шупне.
Добавете солта, шупналата мая и вода към пресятото брашно.
Замесете еластично тесто.
Отнема много кратко време, трябват ви само 5 минути.
Оставете да втаса под влажна кърпа за 30 минути.
Разделете тестото на 10 части, които поомесете с ръце.
Оставете ги да починат за 5 минути.
С точилка оформете триъгълници от тестото и ги навийте на кифли.
Поставете кроасаните върху тава, покрита с хартия за печене, покрийте ги с фолио и оставете да втасат 40 минути.
Междувременно загрейте фурната на 250 градуса. ° С.
Поставете съд с топла вода на дъното на фурната, поставете кифличките в средата на загрятата фурна и веднага затворете вратата на фурната, за да не излиза пара.
Печете около 10 минути до златисто.
След като извадите кифличките от фурната, поръсете ги с малко вода и ги оставете да изстинат върху решетка.
Пожелаваме ви добър апетит! :-)