Имам рецептата от 25 години и няма по-вкусна! Пържоли натюр, крехки и топящи се в устата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Имам рецептата от 25 години и няма по-вкусна! Пържоли натюр, крехки и топящи се в устата:
Имам рецептата от 25 години и няма по-вкусна! Пържоли натюр, крехки и топящи се в устата:
986
Източник: За Жената
Имам рецептата от 25 години и няма по-вкусна! Пържоли натюр, крехки и топящи се в устата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Натурални свински пържолки за любителите на крехко и сочно месо със сос и деликатен вкус на чесън.

Идеални са както за празничен обяд, така и за нещо бързо и вкусно, когато ви липсват други идеи и достатъчно време.

Много са вкусни, а месото винаги става крехко и много сочно.

Ето необходимите продукти за Пържоли натюр в чеснов сос :

пържоли натюр

Снимка: Фейсбук

Пържоли натюр в чеснов сос

Имаме нужда от:

  • 6 парчета месо без кокал
  • 100 мл олио
  • 2 скилидки чесън
  • масло
  • сол
  • подправки на вкус
  • 2 супени лъжици брашно брашно
  • 700 мл вода

По избор:

  • Билки на вкус
  • Подправки на вкус

Гарнитура:

  • Картофено пюре
  • Варени картофи
  • ориз
  • паста
  • Пържени картофки

Приготвяне:

Първо подгответе месото - можете да направите котлетите от телешко, свинско или пуешко.

Аз използвах свински котлети.

Нарязах ги на 6 еднакви филийки .

Отлични са и вратни пържоли.

Оваляйте месото от двете страни в брашно.

Загрейте олиото в тиган.

Запържете по няколко минути от всяка страна – запържете леко, за да се запечата месото.

Изпърженото месо се прехвърля в чиния.

При нужда може да прецедите олиото, в което се е пържило месото; ще ни трябва по-късно в рецептата.

В тигана с олиото, където се е пържило месото, добавете наситнения чесън и запържете за една-две минути.

Трябва да се внимава чесънът да не прегори.

След това добавете брашното.

Запържете заедно за една-две минути.

Внимавайте да не изгорите тази смес, намалете котлона малко, за да сте сигурни.

След това се налива вода и се разбърква.

Подправете с черен пипер на вкус.

Поставете парчетата месо в тава за печене и ги полейте със соса.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути .

Сервирайте ястието топло с гарнитура по избор.

пържоли натюр

Снимка: Фейсбук

Желаем ви добър апетит! :-)

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft