Мойте Рецепти
2 глави лук
1 чаша сварен ориз
400 гр. мляно месо
400 гр. зеле, може и кисело
1 яйце
1 морков
1 с.л. доматено пюре
Зелето нарежете на ситно, попарете го с вряла вода и оставете да престои в продължение на 5 минути (това ще го направи по-меко и ще премахне горчивината).
Сварете ориза в подсолена вода.
Месото минете през месомелачка, добавете ситно нарязана глава лук, ориза, зелето и яйцето, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре!
В намазана с олио тава или дълбок тиган поставете ситно нарязано зеле (за да се предотврати залепване).
От получената кайма оформете топки.
Междувременно запържете другата глава лук и морковите, добавете доматеното пюре, разредено с около 1 чаша вода. Подправете със сол и черен пипер (може да добавите и малко захар).
Залейте със соса сармите и пъхнете във фурната за 40-60 минути.
Резултатът е перфектен! Бон апети!