Имамбаялдъ със заливка

вход през zajenata.bg
Имамбаялдъ със заливка
admin
Добавена от: admin
13408
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

патладжани - 5-6 средно големи
лук - 2 глави големи кромид
моркови - 2 броя
чесън - 1 глава
чушки - 1 зелена пиперка 
домати - 1/2 кг
домати - 2 броя, нарязани на шайби
домати - 2-3 изсушени
захар - 1 една кафена лъжичка
олио
сол
магданоз - 1 връзка
яйца - 2 броя
кисело мляко - 1/2 кофичка 
брашно - 1 с.л.

Нарежете патладжаните на филии, посолете ги и ги оставете за 1/2 час да постоят. След това ги измийте, подсушете, загрейте мазнина и леко ги изпържете от двете страни. Оставете ги върху салфетка, за да се отцедят.

В тенджера с малко мазнина сложете лука да се задуши, след което прибавете накълцаните моркови и чушката.

Обелете 1/2 кг домати, накълцайте ги и ги добавете към плънката. Варете, докато се посгъсти. Накрая накълцайте чесъна и овкусете с подправки + 1 една кафяна лъжичка захар.

В йенска тава започнете да редите патладжаните, отгоре заливката и редувайте до изчерпване на продуктите, като завършите само с домати на шайби.

Разбийте яйцата, прибавете киселото мляко, лъжицата брашно, разтворена в 1 чаша вода и разбърккайте заливката.

Залейте ястието, накълцайте връзка магданоз и поръсете обилно отгоре. Наредете посредата нарязани сушени домати и сложете да се пече до лек загар. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft