Опитайте да направите нов десерт - флан , който не изисква нито брашно, нито масло. Всички продукти са най-простите и достъпни! Десертът се оказва нежен, кремообразен, топящ се в устата.
Флан без брашно
Продукти:
- 2 жълтъка;
- 80 g захар;
- 40 г царевично нишесте;
- портокалов сок;
- 500 мл прясно мляко.
Приготвяне на флана:
Смелете жълтъците със захарта. Добавете царевично нишесте. Изстискайте сока от 1 портокал. Постепенно го изсипете в яйчено-нишестената смес, като разбърквате с бъркалка.
Добавете 500 мл мляко, разбъркайте. Прецедете и сложете на котлона.
Варете на слаб огън при енергично бъркане до сгъстяване на крема. Той ще запази формата си добре и трудно ще изтече от шпатулата.
Застелете тавата с хартия за печене и прехвърлете крема. Покрива се с капак и се слага в хладилник да се стабилизира - от 30 минути до 1 час.
След като се стабилизира, фланът може да се нареже и сервира като кремообразен десерт. А може да отидете и по-далеч: намажете с разбито яйце, към което е добавена малко ванилия.
Изпечете флана на 180 градуса за 20-25 минути. Тогава парченцата флан ще покафенеят и ще станат още по-апетитни!
Порционни торти - топящи се, кремообразни, с вкус на портокал и вкусна коричка! Невероятно вкусно е. Не пропускайте да го опитате!