Имате ли вкъщи от старите уреди за гофрети? Ето най-добрата рецепта за тестото:
18 Април 2024
2960
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Имам у дома един от онези стари уреди за гофрети - навремето, като децата бяха малки, бяха много модерни. Наскоро го преоткрих и сега всяка седмица ме карат да ги правя.
Споделям с вас най-добрата рецепта за тесто за гофрети :
Най-доброто тесто за гофрети
Продукти:
- 2 цели яйца
- 130 г брашно
- 1/2 пакетче бакпулвер
- 50 г масло на стайна температура
- 70 г захар
- лимонова кора
- 1 пакетче ванилова захар
Приготвяне:
Маслото се разбива със захарта и ваниловата захар, след което се добавят яйцата и се разбъркват. Включете уреда да загрее.
Добавете брашното, смесено с бакпулвера, както и ситно настърганата лимонова кора.
Разбъркайте всичко добре. Загребвайте с голяма лъжица от сместа и изсипете в уреда за гофрети, след което затворете капака и печете до златисто кафяво.
Можете да изпечете тестото и във форми за мъфини.
Поднесете готовите гофрети със сладко, шоколад, а защо не и солени - с крема сирене, кашкавал и шунка?
Да ви е сладко!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари