Предстои сезонът на патладжаните и днес ще ви дадем идея как да направите едно интересно и много вкусно руло в доматен сос от тях. Готови ли сте да опитате едно наистина различно и супер вкусно ястие с патладжани ? Тогава ви трябват още кайма, подправки и час свободно време, за да ги превърнете в шедьовър, достоен за Мастършеф! Ето рецептата за красивите и вкусни патладжани в кайма с доматен сос:
Патладжани в кайма с доматен сос
Продукти:
мляно месо (всякакво, за предпочитане говеждо) - 400 г;
пресен патладжан - 4 бр .;
лук - 1 бр .;
подправки на вкус;
сол и черен пипер - на вкус;
галета - 2 супени лъжици;
кашкавал - за пълнежа;
пресни подправки - за сервиране
1 белтък
За соса:
растително масло - 2 супени лъжици;
масло - 1 супена лъжица;
доматено пюре - 1 с.л.;
гореща вода - 400 мл;
пресен домат - 2 бр .;
чесън - 2 скилидки
Приготвяне:
Смесете каймата със ситно нарязан лук, подправки и сол на вкус, както и няколко супени лъжици галета. Омесете малко, покрийте я с фолио и сложете в хладилника за около 1 час.
След това нека пригответе патладжаните. Измийте ги добре и ги сложете върху тавичка, покрита с хартия за печене. Направете в кората плитки разрези и ги пъхнете във фурна, загрята до 200 градуса за 15 минути.
Извадете изпечените патладжаните от фурната, оставете ги леко да се охладят и след това ги обелете.
Разделете каймата на 4.
Получените рула намажете с разбит белтък и ги сложете във фурна, загрята до 200 градуса за 30 минути.
През това време пригответе соса. Първо загрейте растителното масло в тиган, към който след това добавете малко масло. Задушете доматеното пюре в тигана, след което добавете настъргания пресен домат и ситно накълцания чесън към него. Задушете още малко, след което добавете гореща вода. Оставете да покъкри малко, за да се сгъсти, и сосът е готов.
Извадете вече зачервените патладжани от фурната и ги залейте със соса. Пъхнете отново във фурната за около 20 минути, след което ястието е готово.
Поднесете готовите рулца поръсени с пресни подправки.
Да ви е сладко!