За да зарадвате себе си и близките си с наистина домашна вкусотия , не е нужно да отделяте няколко часа за готвене. Отнема буквално 30 минути, за да се приготвят меки, въздушни кифлички с крем . Тестото е приятно и леко за работа, а готовите кифлички - пръхкави, меки и неустоимо вкусни! Ето лесната рецепта за Пухени кифлички с крем :
Пухени кифлички
Продукти:
200 гр.
1 яйце
5 гр. бакпулвер
50 гр. растително масло без мирис
50 гр. захар
1 щипка сол
брашно - 170-180 г + малко за разточване на тестото
5 гр. ванилова захар
Всички съставки за тестото трябва да са със стайна температура.
За крема ще ви трябват:
250 мл прясно мляко
1 яйце
25 гр. царевично нишесте
40 гр. захар
5 гр. ванилова захар
10-20 гр. масло
40-50 гр. стафиди
За намазване:
1 жълтък + 1 чаена лъжичка мляко
Приготвяне:
Първо направете крема. Важно е кремът да има време да се охлади.
В тенджера с дебело дъно разбъркайте яйцето със захар и царевично нишесте. Добавете мляко. Загрейте на умерен огън при постоянно разбъркване. След като заври, варете крема за 1 минута и махнете от огъня. Добавете масло и ванилова захар, разбъркайте добре. Оставете крема да се охлади напълно.
За да приготвите тестото, смесете изварата с яйцето, растителното масло, захарта, ваниловата захар и сол. Разбъркайте брашното с бакпулвера и добавете на части към сместа с извара. Замесете меко, въздушно тесто.
Тестото се разточва на тънък правоъгълен слой, отгоре се маже кремът и се поръсва със стафиди.
Навийте правоъгълника на руло и го нарежете на 8 равни парчета. Поставете кифлите върху тавичка, застлана с хартия за печене.
Намажете кифличките с жълтък, смесен с малко прясно мляко и печете във фурна, загрята до 180 градуса за 20-25 минути.
Въпреки факта, че в кифличките няма мая, се получават много нежни и ефирни.