Какво правите със старият хляб, който вече е твърд и не става за ядене ? Да храним птиците е благородна кауза, разбира се, но не всички ние го използваме по този начин. Много от нас изхвърлят хлебни изделия и веднага отиват в магазина за пресни. И на следващия ден всичко се повтаря. Но днес ще ви предложим едно практично решение на проблема
Ввчерашният хляб може да се използва, за да се направи прекрасно вкусна солена торта пълнена със сирене и домати. Това ястие се приготвя само за 30 минути, а цялото семейство ще бъде доволно. А да не говорим, че ще и спестите някой лев
съставки
хляб 700 g
Яйце 2 броя
пармезан 80 грама
мляко 300 ml
Зехтин 50 ml
Пилешки шунка или друг колбас по ваш избор150 g
Чери домати 10 бр.
Подготовка
Нарежете хляба на малки кубчета и го изсипете в дълбока купа.
Добавете яйцата към хляба. Пипер и сол и подправки по ваш вкус. Настържете пармезана на финно ренде и сложете 40 грама в купата. Загрейте млякото. Да не се довежда до кипване. Изсипете го в хляба. Смесете добре всичко.
Разделете тестото на две части и поставете едната от тях на дъното на тигана. Изгладете тестото
Изрежете месото на филийки и го поставете върху тестото. Нарежете домати на 4 парчета и сложете върху месото.
Поръсете с риганче. Изсипете зехтин. Сложете още 40 грама пармезан като слой. Нарежете моцарелата на тънки филийки и поставете на пармезан. Използвайте останалата част от тестото като най-горен слой.
Поставете тигана с тортата на слаб огън. Запържете я до златисто кафяво. Вземете чиния и покрийте тортата. Внимателно обърнете тортата върху чиния и след това я изпратете отново в тигана, за да запържете от другата страна.
Извадете завършената торта от тигана и опитайте!