Имате тенджера под налягане, а не сте я използвали, защото не знаете как. Ето какво може да си сготвите в нея супер лесно и удобно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Имате тенджера под налягане, а не сте я използвали, защото не знаете как. Ето какво може да си сготвите в нея супер лесно и удобно
Имате тенджера под налягане, а не сте я използвали, защото не знаете как. Ето какво може да си...
52592
Имате тенджера под налягане, а не сте я използвали, защото не знаете как. Ето какво може да си сготвите в нея супер лесно и удобно
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Готвенето в тенджера под налягане безспорно е лесно и удобно, особено предпочитано от всяка ангажирана домакиня. Тенджерата под наляга спестява не само време, но и електроенергия.

Продуктите приготвящи се в нея запазват напълно вкусовите си качества.

В нея бихте могли да се готви с малко мазнина или без никаква такава, и затова е подходяща и за приготвянето на диетични ястия. А благодарение на тенджерата под налягане, не е необходимо само когато сме свободни да похапваме боб, джолан или език.

Сега ще представим и лесни, и вкусни , и бързи рецепти за боб, джолан и език приготвени в тенджера под налягане.

 

Рецепта за боб в тенджера под налягане
 

Необходими продукти:

• 300 – 350 гр. боб
• 3-4 скилидки чесън
• 1 средно голяма глава кромид лук
• 1 червена печена чушка
• 200-250 мл. доматен сок
• 1 ч.л. девесил
• 1 ч.л. джоджен
• олио
• сол
• 1 ч.л. сода бикарбонат

 

Начин на приготвяне:

Бобът се измива и се оставя да кисне от предната вечер. След като бобът се окисне добре, го поставяме в тенджера да поври около 5 минути, като във водата сме прибавили содата бикарбонат. След като е поврял бобът, го изкисваме и го прибавяме в тенджерата под налягане, като преди това сме налели в нея чиста вода.

След това добавяме всички останали продукти, като, преди това, зеленчуците са нарязани на дребно. След като сместа е подготвена, се вари около 25-30 минути. След като бобът е сварен, махаме тенджерата под налягане от котлона и задължително изчакваме около 10 минути налягането да спадне ( може да махнете клапанът), преди да я отворим. След което е препоръчително да сервираме с една люта чушка.

 

Рецепта за джолан, вкусно приготвен в тенджера под налягане

Необходими продукти:

• 2 бр. свински джолани
• 4-5 средно големи картофа
• 2 средно големи моркова
• 4-5 скилидки чесън
• 2 средно големи глави лук
• 2-3 бр. дафинов лист
• 3 с.л. зехтин
• 6-7 зърна черен пипер
• 2 ч.л. червен пипер
• 1 ч.ч бяло вино
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Месото се измива добре и се поставя в тенджера под налягане. След това се добавят нарязаните предварително, на половина, картофи, морковите са нарязани на шайби, лукът на не много големи парченца, а скилидките чесън се оставят цели. Продуктите се заливат с бялото вино и се слагат подправките. След което се долива и вода, като количеството й трябва да е такова, че да ги покрие. Продуктите са готови за термична обработка (варене), която трае около час, на бавен огън. След като ястието е сварено се премества в тава и се слага в, предварително загрята на 200 градуса, фурна, като се запича около 20-25 минути.

 

Рецепта за език, приготвен в тенджера под налягане


Необходими продукти:

• около 700 гр. свински език или 4 бр.
• 100 – 120 гр. краве масло (1 малко пакетче)
• 1 бр. зеленчуков бульон
• сол

Начин на приготвяне:

Свинският език се измива добре и се слага на дъното на тенджерата под налягане. След което се залива с зеленчуковия бульон, който предварително е разтворен в един литър вода. Осолява се. Вари се около 1 час. След като езикът е сварен го изцеждаме от бульона и го измиваме със студена вода, за да може по-лесно да премахнем обвивката му. А отстраняването на обвивката става най-лесно с помощта на остро ножче. И го нарязваме на парчета и подреждаме в съд за сервиране. След което в нагрят тиган се разтапя маслото, с което се залива езикът. По желание се слагат сол и черен пипер.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft