Имах 1 тиквичка, 3 яйца и 1 пилешка пържола - сложих парче кашкавал и вече не поглеждам пържените тиквички!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Имах 1 тиквичка, 3 яйца и 1 пилешка пържола - сложих парче кашкавал и вече не поглеждам пържените тиквички!
Имах 1 тиквичка, 3 яйца и 1 пилешка пържола - сложих парче кашкавал и вече не поглеждам пържените...
3686
Източник: За Жената
Имах 1 тиквичка, 3 яйца и 1 пилешка пържола - сложих парче кашкавал и вече не поглеждам пържените тиквички!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пригответе тиквички у дома по този лесен начин и зарадвайте себе си и близките си.

Сочни и вкусни панирани тиквички с пилешко , гарнирани със зеленчуци и разтопен кашкавал - още докато го четете, знаете, че ще е много, много вкусно! Споделяме с вас рецептата и сме сигурни, че ще ви станат по-любими даже и от пържените:

Панирани тиквички с пилешко и кашкавал

Имаме нужда от:

  • 1 тиквичка
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 2 скилидки чесън
  • 1 домат
  • 200 г кашкавал или твърдо сирене по желание
  • 1 бр. пилешки гърди
  • 2 яйца
  • 2 супени лъжици галета
  • сол
  • смлян черен пипер
  • мащерка
  • връзка магданоз
  • зехтин

Процедура:

Отстранете краищата на тиквичките и нарежете на 6 тънки надлъжни резена.

Поставете филийките в купа и ги поръсете със сол.

Оставете да се отцеждат 15 минути.

Загрейте зехтин в тиган.

Нарежете обеления лук на малки кубчета.

Добавете в тигана и запържете за 2-3 минути.

Добавете настъргания морков към лука, разбъркайте и запържете още 2-3 минути.

Счукайте чесъна върху твърда повърхност и го накълцайте на ситно.

След това добавете чесъна в тигана и разбъркайте.

Добавете нарязания на кубчета домат и разбъркайте.

Овкусете зеленчуковата смес със сол, черен пипер и мащерка.

зеленчукова смес

Снимка: YouTube

Разбъркайте добре и запържете на слаб огън още 3-4 минути.

Нарежете пилешките гърди хоризонтално на три тънки резена.

Покрийте с фолио върху твърда повърхност и ги начукайте с чук за месо.

изтънени пилешки гърди

Снимка: YouTube

Поръсете месото със сол, черен пипер и натрийте със зехтин.

Разбийте яйцата в чиния.

Посолете ги.

Добавете галета в друга чиния.

Изсушете резените тиквички с хартиени кърпи.

След това оваляйте всяко парче тиквичка първо в яйце, а после - в галета.

паниране тиквичка

Снимка: YouTube

Поставете три тиквички на дъното на съд за печене.

След това върху всяка филийка поставете филенце от пилето.

тиквички с пиле

Снимка: YouTube

Нанесете зеленчуковата смес и поръсете с настърган кашкавал.

тиквички с пиле и зеленчуци

Снимка: YouTube

Накрая се поставя резен тиквичка и се поръсва със сирене.

сандвичи тиквички

Снимка: YouTube

панирани тиквички с кашкавал

Снимка: YouTube

Поставете тавичката в предварително загрята фурна.

Пече се 30 минути при температура 180°C.

пълнени панирани тиквички

Снимка: YouTube

След изпичане се поръсва с наситнен магданоз.

Можем да сервираме.

пълнени тиквички пане

Снимка: YouTube

Желаем ви добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft