Няма по-практични от бързите ястия - те са пръв помощник на забързаното ежедневие и всяка жена, която цени времето си, би оценила и рецептата, която ще ви предложим днес. За нея ви трябват само чаша кисело мляко, парченце твърдо сирене или кашкавал, брашно и подправки.
Кашкавалени хлебчета на тиган
Продукти:
150 г кашкавал или твърдо сирене на вкус
2 чаши пшенично брашно
1 чаша кисело мляко
по 1/2 ч.л. захар, сол и сода
Приготвяне:
Леко загрейте киселото мляко и изсипете в дълбока купа, добавете захарта, солта и содата, разбъркайте и оставете за 5 минути.
Настържете сиренето на ситно ренде, добавете го заедно с брашното към млечната смес и омесете тестото, като първо разбърквате с лъжица, след това за 3 минути с ръце.
Разделете тестото на 5 равни части и разточете на тънки питки с диаметъра на тигана.
Сложете в тигана малко олио и изпържете хлебчетата, докато се зачервят хубаво. Пържете под капак на среден огън за около 2-3 минути на страна.