Имах останал хляб, но беше много стар и сух, а така не ми се ходеше до магазина, тогава се сетих за това и спретнах страшна закуска

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Имах останал хляб, но беше много стар и сух, а така не ми се ходеше до магазина, тогава се сетих за това и спретнах страшна закуска
Имах останал хляб, но беше много стар и сух, а така не ми се ходеше до магазина, тогава се сетих...
20725
Имах останал хляб, но беше много стар и сух, а така не ми се ходеше до магазина, тогава се сетих за това и спретнах страшна закуска
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Една рецепта за баница , която приготвяте за отрицателно време, която е изключително евтина, но става разкошна

Останал е хляб, който започнал да изсъхва и вие не знаете какво да го правите.

Не можете да го изхвърлите в контейнера, защото е грехота да се хвърля и тъпче хляб.

 

Не можете да го дадете на животни, тъй като не отглеждате такива. Наблизо няма река с рибки, които да нахраните със сухия хляб.

Тогава направете баница .

Единственото условие е хлябът да не е поразен от картофена болест (жълтави петна по кората и сърцевината) или плесен (синьо зелени мъхести петна).

Тази рецепта приготвяше още моята баба, която от доста години не е сред нас. И аз я правя, когато остане неизяден хляб вкъщи. Не е задължително да имате сух хляб, за да приготвите такава баница.

Можете да си я приготвите специално.

 

Продукти:

хляб

4 яйца

кофичка кисело мляко

200 – 300 грама сирене

сода бикарбонат (газирана вода или лимонада)

олио или краве масло

кашкавал – по желание

 

Приготвяне:

Пригответе вашия разтвор за баница. Аз специално натрошавам сиренето в съд. Чуквам яйцата и ги смесвам със сиренето.

Наливам олио. Ако използвам краве масло, режа филийки, които слагам при нареждане на баницата.

Разбийте киселото мляко с вилица и добавете сода.

Разтворът е готов.

Намажете тавата за баница с олио или с краве масло. Ако имате домашна мас, още по-добре.

Ако хлябът е по-сух, необходимо е да натопите филийките във вода или поне да ги наръсите по-обилно с вода, за да бъде вашата баница сочна.

Наредете ред филийки в тавата и наръсете с готовия разтвор.

Наредете втори ред филийки – отново сложете разтвор.

Може да направите баницата и на 3 реда – зависи колко ви е голяма тавичката и колко хляб имате.

 

Върху последния ред наръсете обилно с готовия разтвор и сложете да се пече.

Ако имате вкъщи кашкавал, можете да настържете на едрото ренде и до 5 минути преди да извадите готовата баница от фурната, наръсете и оставете да получи златна коричка.

Ако не слагате кашкавал, баницата се пече както обикновената домашна баница с готови кори.

Тази баница с хляб не се обръща, както правим с баницата от кори, защото хлябът няма нужда от това, а и филийките ще се изсипят.

********

По ваше желание, можете предварително да нарежете сухия хляб на парченца и да го смесите с разтвора за заливката.

Готовата смес изсипвате в намаслената тавичка и печете.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft