Съпругът ми няма да стане от масата, докато не хапне парче месо . Няма значение какво ще бъде. Затова събрах много рецепти. Ако нямам време за изтънченост, готвя бързи и вкусни чернодробни кюфтета спасяват положението винаги . Свинското и говеждото имат свои проблеми, но пилето винаги се получава ароматно и сочно.
Кюфтетата от пилешки дробчета не се различават много от обикновените. Но резултатът ми харесва повече. Месото често е сухо или жилаво, а пърженият дроб просто се топи в устата ви. И то на цена значително по-евтина от всички други видове месо.
Съставки
Пилешки дроб 250 гр
Яйце 2 бр.
Пшенично брашно 4 с.л.
Слънчогледово олио 70 мл
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Подготовка
Изплакнете черния дроб, изсушете го и внимателно отстранете вените.
Покрийте с найлоново фолио и леко начукайте всяко парче от двете страни. Подправете със сол и черен пипер, мариновайте за 15 минути.
Разбийте яйцата с малко сол и черен пипер. Изсипете брашно в отделна чиния.
Потопете черния дроб в брашно, след това потопете в яйце и запържете в сгорещено олио. Пържете на умерен огън за 3-4 минути от всяка страна.
За да премахнете излишната мазнина подредете готовите кюфтета върху хартиени кърпи. И след няколко минути те могат да бъдат сервирани. Предпочитам варени картофи като гарнитура. Но с ориз също е много вкусно. Опитайте тези нежни и сочни вкусотии от черния дроб .