Тортата се казва “4 лева”, защото това е максимумът средства, които трябва да заделите за нея – просто перфектно
Тази вечер ви предлагаме едно толкова вкусно и евтино изкушение, че просто няма да му устоите.
Торта за 4 лева – къде се е чуло и видяло такова нещо?! Само че в нашия случай това е точно така.
Рецептата ни е една от любимите, защото освен супер евтина, тази торта се прави лесно и става неустоимо вкусна, както сами ще видите, щом я вкусите веднъж.
Торта “4 лева” е пред вас и може да я изпробвате, няма да съжалявате
Трябват ни само дванадесет белтъка, три чаши пудра захар. А за крема трябва да имаме 125 грама масло, четири яйца, четири лъжици какао, 250 грама пудра захар и една ванилия.
Първо разбиваме на сняг белтъците, докато станат гъсти и после добавяме малко по малко пудрата захар. Тази смес я разделяме на три равни части и всяка от тези части слагаме във форма за торта, която предварително сме застлали с хартия за готвене.
Печем блата в доста слаба фурна за не повече от петнадесетина минути. Изваждаме всяка една от корите последователно и полека отлепяме хартията с помощта на нож, който сме потопили във вряла вода.
Кремът правим от отлично разбитото масло, захарта, какаото, жълтъците и разбитите отделно белтъци. Накрая намазваме изпечените кори/блатове с готовия крем, украсяваме нашата торта по избор и я слагаме в хладилника, където трябва да престои няколко часа, за да стегне добре.
Това е цялата “хамалогия” на тази лесна, бърза и почти без пари торта, която обаче става толкова вкусна, че може да я изядем цялата на един път – особено ако имаме и деца у дома – те просто я обожават.