Много домакини дори не подозират, че без добавянето на яйца можете да приготвяте бухтички, които не са по-малков кусни и дори надминават обичайните в тяхната пищност.
Бухтите без яйца са меки и пухкави, идеални са по време на пост.
Бухтички без яйца
СЪСТАВКИ
250 мл прясно мляко
200 g брашно
1 супена лъжица захар
1/2 ч.л. сода
щипка сол
олио за готвене
Изсипете млякото в купата като предварително сте го извадили от хладилника, добавете сол и сода.
Добавете захарта, след това постепенно добавете пресятото брашно и омесете дебело, лепкаво тесто
Оставете тестото да почива за около 5 минути, а междувременно загрейте олио в тенджерата.
Слагайте около една супена лъжица от тестото в тигана и изпържете на средна топлина от двете страни до златисто кафяво.
Бухтичките са готови. От една чаша прясно мляко те правят около една дузина. Поради липсата на яйца в рецептата,бухтите остават меки на втория ден.
Приятен апетит!