Баба ми има добра реколта от тиквички всяка година и ние вкъщи все се чудим какво да ги правим. Пържени и запечени ни писват и затова почнах така да ги приготвям.
Съставките
тиквички 2 бр.
моркови 1 бр.
чесън 1 скилидка
Слънчогледово масло 2 супени лъжици
кориандър на вкус
сол на вкус
Черен пипер на вкус
Подготовка
Нарежете тиквичките наполовина и ги направете на тънки филийки със специален нож.
Нарежете моркова на тънки ивици.
Загрейте маслото в тиган и сложете лентичките от тиквичките. Разбъркайте за минута и половина.
Добавете морковите и разбъркайте за минута и половина
След минута добавете солта, пипера, добавете нарязания чесън и кориандъра. Разбъркайте, покрийте и премахнете от котлона. Още минута и ястието е готово.
Такова просто ястие няма да остави никой безразличен. Тъй като не издържа дълго, то запазва много полезни вещества. И да не забравяме, че нискокалоричната тиквички е идеална за хора на диета. Може да го използвате и като гарнитура.
Когато гостите внезапно ви изненадат и нямате какво да ядете, такава бърза възможност за полезно ястие ще ви помогне и спаси. Съхранявайте тази рецепта в отметките си и не отлагайте за готвене!