Имах цяла торба с ябълки и никой не ги поглеждаше, докато не се сетих на какво да ги направя, изчезнаха за секунди просто

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Имах цяла торба с ябълки и никой не ги поглеждаше, докато не се сетих на какво да ги направя, изчезнаха за секунди просто
Имах цяла торба с ябълки и никой не ги поглеждаше, докато не се сетих на какво да ги направя,...
6306
Имах цяла торба с ябълки и никой не ги поглеждаше, докато не се сетих на какво да ги направя, изчезнаха за секунди просто
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

През летния сезон е време да се приготвят ароматни сладкиши с пълнеж от ябълки. От какъв вид ябълки ще изберете, зависи вкуса на десерта. Препоръчваме да пробвате със сладък, мек, сочен, леко кисел.

Отлична комбинация, по-добра от всичко, което сте яли досега.

рецепта за ябълков щрудел

Щрудел с ябълки

СЪСТАВ ЗА ТЕСТОТО

350 g брашно
200 г заквасена сметана
200 г масло
1 ч.л. бакпулвер или сода
2 ч.л. ванилия

СЪСТАВ ЗА ПЪЛНЕЖА

5 ябълки
2 супени лъжици лимонов сок
150 g захар
1 супена лъжица настъргана лимонена кора
1 супена лъжица канела

ПОДГОТОВКА

Разбъркайте с миксер маслото, заквасената сметана и ванилията

рецепта за ябълков щрудел

В друга купа минете през сито брашното и го разбъркайте с бакпулвера.

рецепта за ябълков щрудел

Поставете двете смеси в един дълбок контейнер. Смесете тестото. Консистенцията на тестото трябва да бъде мека, но не прекалено. Увийте го във фолио и поставете в хладилника за 30 минути.

рецепта за ябълков щрудел

Обелете ябълките, отстранете сърцевината и минете през рендето. Добавете към тях лимоновия сок, кората от лимон, канелата. Смесете всичко.

рецепта за ябълков щрудел

Студеното тесто разделете на две части. Оформете половината на правоъгълник с размери приблизително 15 х 30 см и дебелина 6 мм.

рецепта за ябълков щрудел

Поставете пълнежа в средата на правоъгълника. Завъртете ръбовете си първо единия, след това другия към центъра, така че пълнежа да не изтече.

рецепта за ябълков щрудел

Отгоре на тестото направете леки разрези на разстояние 5 см един от друг.. В омазнена тавичка сложето рулото и печете в предварително загрята фурна за 200 градуса в продължение на 25 минути.

рецепта за ябълков щрудел

Тази рецепта за щрудел с ябълки може да бъде подобрена, ако добавите ядки, стафиди, сушени кайсии и други сушени плодове към пълнежа. И отгоре можете да поръсите с пудра захар или да намажете с яйце преди печене .

Вкусният щрудел с ябълки обикновено се сервира със сметана и чай от джинджифил . Споделете рецептата в социалните мрежи и опитайте да си го приготвите.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft