Отличен ябълков сладкиш , който можете да приготвите под формата на ароматни мъфинчета или сочен и изключително вкусен ябълков пай.
Вкусната глазура допълва десерта до съвършенство. Ето рецептата за уникалния шоколадов сладкиш с ябълки и пудинг
Шоколадов сладкиш с ябълки и пудинг
Продукти:
2 ябълки
3 яйца
350 г полутвърдо брашно
150 г захар
1 ванилова захар
100-120 мл прясно мляко
100 мл олио
3 супени лъжици какао
1 супена лъжица какаов пудинг
1 супена лъжица майонеза
1 бакпулвер
1 равна чаена лъжичка канела
Глазура:
100 г шоколад за готвене
1 супена лъжица сладкарска сметана (може и заквасена)
парче масло
Приготвяне:
Смесете брашното със захарта, какаото, бакпулвера, подправките и пудинга.
Добавете едро настърганите ябълки, яйцата, млякото, олиото и майонезата.
Разбъркайте всичко добре и изсипете върху тавичка, покрита с хартия за печене (26 × 36 см).
Печете в предварително загрята фурна на 190 ° C. около 25-30 минути.
Опитайте готовността с дървена пръчица.
Междувременно разтопете шоколада с маслото на водна баня.
Добавете сметаната в разтопения шоколад и хубаво разбъркайте, докато се получи гладка глазура.
Оставете сладкиша да се охлади.
Разстелете глазурата отгоре и я оставете да се втвърди.
Да ви е сладко!