Правя тази торта за всички тържества! И как иначе, след като е толкова лесна - неслучайно носи името Три чаши . Кисело мляко, захар и брашно - това е всичко, което трябва да запомните, за да я приготвите и вие.
Торта Трите чаши
Продукти:
1 ч.ч. пълномаслено кисело мляко
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 яйце
сол - 1 щипка
ванилия на вкус
1 с.л. какао
1 ч.л. сода
3 с.л. растително масло
За крема:
1 консерва подсладено кондензирано мляко - 250 г
масло - 250 гр.
За украса - банани и настърган шоколад
Приготвяне:
Угасете содата в киселото мляко и оставете да шупне.
Разбийте отделно яйцето, захарта и солта. След това добавете растителното масло, разбъркайте, изсипете шупналото мляко и отново разбъркайте.
Добавете пресято брашно и какаото на прах, разбъркайте.
Изсипете тестото във форма, покрита с хартия за печене и намазана с масло.
Печете на 180 ° C за 30-35 минути.
Разбийте маслото до пухкав крем и на порции добавете кондензирано мляко, разбийте до гладка смес.
Нарежете охладения блат на 2 слоя и отрежете върха, за да е напълно равен блатът.
Слепете блатовете с крем, а остатъка намажете около тортата. Украсете с резени банан и настърган шоколад или както ви диктува фантазията!
Добър апетит!