Неописуемо вкусово изживяване! Такова ще ви предложат тези апетитни Императорски картофки на фурна , които са запечени във фурната със сочна кайма и много настърган кашкавал.
Забравете мусаката, огретена и другите картофени вкусотии - това наистина е ястие, достойно за императорската трапеза! Предлагаме ви рецептата по-долу:
Императорски картофки на фурна
Продукти:
- 500 г картофи
- 500 г кайма (каквато имате под ръка)
- 3 глави лук
- сол
- смлян черен пипер
- 1 супена лъжица сметана
- 2-3 супени лъжици вода
- 80-100 г кашкавал
Приготвяне:
Обелете и измийте картофите, нарежете на филийки.
Обелете и нарежете лука.
Сложете каймата в купа.
Добавете лука, подправете със сол и черен пипер. Всичко се разбърква старателно.
Снимка: YouTube
Смажете стъклен съд за печене с растително масло.
Поставете половината от картофите на дъното.
Снимка: YouTube
След това разстелете равномерно слой кайма.
Отгоре се нареждат останалите картофи.
Изсипете заквасената сметана в отделна купа.
Налейте водата и разбъркайте с лъжица.
Залейте картофите с дресинга и разпределете равномерно.
Снимка: YouTube
Поставете формата в предварително загрятата фурна.
Пече се 30-40 минути на 180-200°C.
След като изтече времето, поръсете отгоре с настърган кашкавал.
Снимка: YouTube
Поставете формата обратно във фурната. Пече се още 35 минути.
Снимка: YouTube
След изпичане може да сервираме.
Снимка: YouTube
Желаем ви добър апетит!
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube