
Направете тестото като смесите брашното, олиото, солта и достатъчно гореща вода, за да получите твърдо тесто. Оставете тестото да престои 30 мин. на стайна температура. Настържете бадемите по-едро или ги смелете с кухненски робот. Прибавете захарта и розовата вода. Необходима е тавичка с размери 30х22 см. Намажете я с олио. Разделете тестото на 4 равни части. Разточете едната част на много тънък лист и го поставете на дъното на тавичката, като притиснете краищата с ръце. Разделете бадемовата смес на 3 равни части. Разпръснете 1/3 от нея върху листа тесто на дъното на тавичката. Продължете да редувате тестото с бадемовата смес, като всеки лист от тестото намазвайте с 1 с. л. олио. Най-горният пласт трябва да е от лист тесто, също намазан с 1 с. л. олио.
Нарежете баклавата на диамантчета, като използвате остър нож и притискате с ръце, за да не се начупи най-горният лист тесто. Печете при 180° С около 1 час. Междувременно пригответе сиропа като сложите водата и захарта да врат. Варете на слаб огън 10 мин. Когато извадите баклавата от фурната я оставете да изстине малко. Опитайте се да изравните колкото е възможно температурата на баклавата и на сиропа и след това сиропирайте. Оставете да престои няколко часа, за да се напои добре.
Забележка: Към бадемовата смес можете да прибавите няколко счукани семена от кардамон.