Индийска морковена халва

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Индийска морковена халва
Индийска морковена халва
admin
Добавена от: admin
16512
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 1/2 кг моркови
10 г масло
600 мл. прясно мляко
100 мл. сметана
10 стръкчета кардамон
8 с.л. захар
25 г орехови ядки (по желание)
25 г бадемови ядки (по желание)

Време: 90 минути

Морковите (1 1/2 кг) чистват и настъргват.
Маслото (10 г) се разтапя в голяма тенджера с плътно дъно.
Добавят се морковите и се пържат при непрекъснато разбъркване, докато се изпари цялата влага и те потъмнеят.
Добавят се млякото (600 мл.), сметаната (100 мл.) кардамонът (10 стръкчета) и захарта (8 с.л.). Готвенето продължава 30-45 минути при непрекъснато бъркане, докато сместа стане наситено кафяво-червена.
Халавата се поднася украсена с фъстъци или натрошени бадеми и сметана. Консумира се както топла, така и охладена.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft