Индийска морковена халва
22 Декември 2011
16512
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 1/2 кг моркови
10 г масло
600 мл. прясно мляко
100 мл. сметана
10 стръкчета кардамон
8 с.л. захар
25 г орехови ядки (по желание)
25 г бадемови ядки (по желание)
Време: 90 минути
Морковите (1 1/2 кг) чистват и настъргват.
Маслото (10 г) се разтапя в голяма тенджера с плътно дъно.
Добавят се морковите и се пържат при непрекъснато разбъркване, докато се изпари цялата влага и те потъмнеят.
Добавят се млякото (600 мл.), сметаната (100 мл.) кардамонът (10 стръкчета) и захарта (8 с.л.). Готвенето продължава 30-45 минути при непрекъснато бъркане, докато сместа стане наситено кафяво-червена.
Халавата се поднася украсена с фъстъци или натрошени бадеми и сметана. Консумира се както топла, така и охладена.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари