Индийски самосас

вход през zajenata.bg
Индийски самосас
admin
Добавена от: admin
2053
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за тестото:
250 г бяло брашно
½ ч. л. сол
125 мл топла вода
3 с. л. олио

за плънката:
400 г сварени картофи, нарязани на малки кубчета
½ ч. ч. замразен или консервиран грах
1 с. л. нарязан на ситно зелен или стар лук
1 люто чушле, почистено от семките и нарязано на ситно
1 ч. л. препечен и стрит кимион
½ ч. л. къри
½ ч. л. сол
олио за пържене

В голям тиган в 1 с.л. олио се запържва леко лукът, прибавят се кърито, картофите, лютото чушле, след 2-3 мин. се слага грахът, посолява се, поръсва се със стрития кимион и при непрекъснато бъркане се задушава на по-слаб огън 5 мин. Плънката се оставя да изстине.
Брашното се смесва със солта и се пресява, размесва се с олиото и се замесва с толкова вода, че да се получи стегнато гладко тесто. Оставя се да почине завито в найлон за 15-20 мин. След това се разточва и се нарязва на кръгове диаметър 12 см.
В средата на всеки кръг се слага по лъжица от плънката, краищата на тестото се намокрят с вода и кръговете се прегъват на две. Всеки полукръг се защипва по краищата.
Готовите пакетчета се пържат в сгорещено олио.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft