2 скилидки чесън
2 ч. л. сусамово семе
1 ч. л. настърган джинджифил
1 ч. л. люспи от червен пипер
3 с. л. олио
сол
смлян черен пипер
100 г захар
сок от два лайма
2 филета от пилешки гърди
1 с. л. доматено пюре
1/2 ананас, почистен и нарязан на кубчета
шепа пресен босилек
Пригответе маринатата, като поставите в чашата на кухненския робот или блендер чесъна, сусамово семе, джинджифила, червения пипер и олиото. Подправете със сол и черен пипер на вкус и разбийте до хомогенна, пастообразна смес.
Междувременно нарежете пилешкото филе на ивици. Прехвърлете в купа и разбъркайте с маринатата. В тиган изсипете захарта и я затоплете, но внимавайте да не загори. След като я карамелизирате, добавете лимоновият сок. Разбъркайте добре, след което изсипете вътре и месото, заедно с маринатата. Запържете за 3-4 минути, след което добавете доматеното пюре, както и ананаса, нарязан на кубчета. Гответе 3-4 минути, като не забравяте да разбърквате. Ако месото не е готово, оставете за още 1-2 минути. Поръсете с накъсаните листа босилек.
Поднесете кърито с гарнитура от варен ориз.