Не е тайна, че рецептите на Ирина Тенчева се радват на изключителна популярност сред феновете ѝ. Нейния ресторант Irituali е любимо местенце за влюбените в кулинарията, а бившата водеща от време на време споделя с нас едни от най-хитовите предложения в менюто.
Поредната рецепта, която Ирина разкри, е невероятен сладолед с Бейлис и банани само за 3 минути!
Вкусът му е изтънчен и удивително богат, а и наистина се прави за точно 3 минути.
„Хайде да се видим след работа у нас. На кафе и нещо сладко и… нещо малко алкохолно?“…
В натовареното и стресиращо (а напоследък и депресивно-дъждовно) ежедневие тези бързи уговорки между нас жените правят чудеса с настроението, нали? Поне при мен е така.
Всеки, който ме познава знае, че среща само на кафе у нас няма как да се случи. Винаги трябва да има и питие, и нещо сладко, “завъртяно”, което не можеш да опиташ “навън”.
Точно за тези срещи създадох и следващата рецепта, която е супер супер свежа и вкусна и отнема точно… 3 минути!!! Да, правилно прочетохте – 3 МИНУТИ!
Представям ви любимия ми домашен Baileys сладолед! За 2 порции са ви необходими:
2 големи, нарязани на парчета и замразени от предния ден банана (тъй като в къщи постоянно правя смутита и сорбета на децата – в камерата винаги имам замразени плодове)
90 мл сладкарска сметана (предпочитам животинска)
90 мл Baileys Original
50 г нарязан черен шоколад и 2 ягоди – за декорация
Приготване:
Слагам в кухненски блендер всички продукти и бързо меля до хомогенна ледена консистенция.
Препоръчвам да сервирате на момента, като поръсите топящия се в устата шедьовър с парченца шоколад и ягоди.
И така – имате компания (дори това да е вашата лична – това е перфектно). Имате леко алкохолен десерт и време да му се насладите.Това са важните неща, за да се чувствате супер добре тук и сега!
Ако не сервирате веднага, прехвърлете сладоледа в метална купа, покрийте със свежо фолио и приберете във фризера.
Ако рецептата ви хареса и имате интерес, ще ви споделя и една мааалко по-времеемка нейна вариация за много шоколадов домашен Baileys сладолед“, сподели уникалната рецепта Ирина Тенчева.