Стъпка 1: Отделете жълтъците от белтъците и към белтъците добавете 5 супени лъжици захар. Белтъците разбийте на твърд сняг, след което добавете жълтъците един по един, а накрая прибавете пресятото брашно и какао, и екстракта ванилия.
Стъпка 2: Загрейте фурната на 200 градуса, сложете тестото в намазнена и набрашнена правоъгълна тава и печете 13 минути при температура от 170 градуса. След като се изпече пандишпанът, изключете фурната и оставете блата в затворена фурна още 3-4 минути. Не забравяйте, че не трябва да отваряте фурната, докато се пече блатът! Изпеченият блат покрийте с влажна чиста кърпа и го навийте на руло.
Стъпка 3: Разбийте белтъците за пълнежа на твърда сняг заедно с 6 супени лъжици захар. Добавете крема сиренето, малко сол и останалите 4 супени лъжици захар. Добавете една доза ирландско уиски или ликьор ирландски крем. Оригиналната рецепта е с ирландски крем. Бийте, докато се получи хомогенна смес.
Стъпка 4: Развийте пандишпана и го намажете с мед, след това с пълнежа и отново завийте на руло.
Стъпка 5: Готовото руло трябва да престои в хладилник за около 2 часа.
Гарнирайте по желание.