Мойте Рецепти
Продукти за 4 души:
50 грама масло
300 грама кафява захар
1 пакет замразено бутер тесто
1 килограм ябълки
Ако въздишате по Париж и неговата неповторима атмосфера, може да внесете малко от чара му в дома си с тази прочута и оригинална френска рецепта за обърнат ябълков сладкиш. Опитате ли го веднъж, той задължително ще попадне в графа "любими".
С маслото намажете тавата за печене или друга огнеупорна форма.
Поръсете с тънък слой брашно работния плат и с точилка разточете бутер тестото на лист с размера на тавата.
Разпределете кафявата захар по дъното на тавата.
Обелете ябълките и ги нарежете на филийки.
След това подредете ябълковите резени плътно върху захарта в тавата.
Покрийте ябълките с разточеното тесто и ги поставете в предварително загрята фурна на 200 градуса да се пекат 15 минути.
Когато сладкишът се изпече, изчакайте да се охлади и го обърнете върху широка чиния с ябълковия пласт нагоре.
Може да поднесете пая със сметана или просто да го поръсите с канела или пудра захар.