Ако искате да изненадате близките и семейството си с нещо необичайно и много вкусно, то непременно опитайте тези картофени кюфтета . Интересна плънка, достъпни продукти и вкус, който не се забравя! Слоеве картофи, между които се крие крехко и сочно свинско филе - няма начин да не ви хареса!
Пълнени картофени кюфтета
Продукти:
1 кг картофи
6 - 8 филийки свинско филе
сол, черен пипер на вкус
3 яйца
лук
2 - 3 с.л.
2 яйца за овалване на месото
масло
100 г кашкавал
Приготвяне:
Обелете картофите и ги настържете на едро ренде.
Прехвърлете ги в купа и залейте със студена вода.
Нарежете свинското филе на 6 - 8 филийки, покрийте с хранително фолио и леко начукайте месото с чук.
Посолете, подправете и намажете с малко олио.
Изстискайте картофите и ги поставете в чиста и суха купа.
Добавете 3 яйца, сол, черен пипер, настърган лук, 2-3 супени лъжици обикновено брашно и разбъркайте добре.
Разбийте 2 яйца в отделна купа и сложете олио в тигана.
Оформете от картофената смес кюфтета с еднакъв размер като този на месните филийки.
Оваляйте всяка филийка месо от двете страни в яйце, поставете я върху картофеното кюфте покрийте с втори слой картофена маса.
Запържете ги от всяка страна за около 2-3 минути.
Поставете върху хартиени кърпи и повторете същата процедура с останалите филийки месо.
Така приготвените пълнени кюфтета поставяме върху тава, покрита с хартия за печене.
Печете 20-25 минути в предварително загрята фурна на 180°C.
Междувременно настържете кашкавала.
След като изтече времето за печене поръсете всяко картофено кюфте с кашкавал и оставете да се пече още 5-7 минути.
Готово.
Може да поръсите с наситнен копър и да сервирате.
Пожелаваме ви добър апетит!