Предлагаме Ви да разнообразим и да заменим родния омлет с японския му вариант – ще ви хареса
Днес решихме да ви предложим една наистина скоростна рецепта, вкусът на която обаче по нищо не отстъпва на бързината. Става дума за типичния японски омлет , който може да замени родния, ако искаме да се поглезим с нещо нетрадиционно и различно на трапезата.
Уверяваме ви, че всеки ще се справи с приготвянето, дори и да не е запален и опитен кулинар.
Трябват ни три яйца, 15 грама соев сос и 10 грама оризов оцет.
Смесваме яйцата с оризовия оцет и соевия сос и разбиваме добре всичко това. Може да добавим и сол ако искаме и хапваме по-солено, но не забравяйте, че самият соев сос си има сол.
Загрейте малко олио в тиган и с един черпак вземете от сместта и поставете в тигана, все едно ще правите палачинки. Когато яйцата вече се „захванат“, вземете двата им края и ги загърнете един към друг в средата.
Отгоре сипете втори слой от тази смес като гледайте да покрива от едната страна на омлета до другата, а не целия тиган. Отгоре сипете нов черпак от сместта и продължете така, докато сместта не свърши и пред вас вече не се е получило дебело и вкусно руло.
Гарантираме, че този японски омлет ще ви впечатли и много ще ви хареса, защото и подправките му придават наистина апетитен вкус. Плюс това е и диетично ястие, което може да си приготвяте винаги, когато сте на диета за отслабване или просто искате да хапнете нещо бързо и леко.
Желаем добър апетит и да ви е сладко на всички!