Омлетът е един от най-добрите избори, които може да направите за старт на деня. Закуска, която комбинира в себе си въглехидрати и протеини, ще ви държи сити до обяд.
2 средно големи картофа
100 грама печурки
5 яйца
20 мл прясно мляко
1 супена лъжица зехтин
10 грама масло
2 супени лъжици свеж магданоз
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете картофите на кръгчета с дебелина 2-3 милиметра. Сварете ги за 5 минути, докато омекнат. Изцедете от водата и ги оставете настрана.
Гъбите почистете и нарежете на филийки. Запържете ги в тиган със зехтина и маслото, докато придобият златист загар.
В купа разбийте яйцата и млякото, заедно с подправките и нарязания на ситно магданоз.
Прехвърлете картофите при гъбите и подредете продуктите така, че дъното на тигана да е напълно покрито.
Залейте с яйчената смес и гответе на котлон на ниска степен. Най-добре да покриете с капак, докато омлетът стане готов.
Сервирайте със свежа салата.